Wij zijn dotlocal_

Zoals wij met het merk Mijndomein een eigen website toegankelijk maakten voor iedereen, zo maken wij met het merk Dotlocal het hebben van een eigen domeinextensie toegankelijk.

Binnen Dotlocal werken de domeinspecialisten van Mijndomein en Metaregistrar samen om op een laagdrempelige manier steden, regio’s en merken te helpen met het opzetten van hun digitale identiteit. Meer dan 20 jaar ervaring als hostingbedrijf en meer dan 10 jaar ervaring met het aanvragen en beheren van de succesvolle extensies .amsterdam en .frl bieden ons unieke inzichten in de markt en de mogelijkheden.

Ons verhaal

Het extensie-verhaal van Dotlocal begint als de Provincie Friesland besluit zijn aanvraag voor .frl niet door te zetten. Dotlocal, toen nog onder de naam Metaregistrar, vond dat een gemiste kans en sprong in het ontstane gat. Samen met een enthousiast team Friezen hebben we .frl tot een succesvolle lokale extensie gemaakt.

registreer.frl

Een jaar later vroeg de Gemeente Amsterdam ons om .amsterdam te beheren. Ook deze extensie is een groot succes met ongeveer 25.000 domeinnamen. Naast deze twee geografische extensies beheren wij .co.nl.

Autostickers 050 (Groningen)
Voorbeeld social media-account met de naam Mokka 020
geefmijmaar.amsterdam

In de afgelopen jaren hebben wij ons sterk gemaakt voor een veilige dienst. Zo hebben wij de confrontatie met de Amerikaanse toezichthouder opgezocht door al vóór de AVG van kracht werd de in Europa geldende privacywetten correct te implementeren en zijn wij actief in verschillende belangenorganisaties op het gebied van lokale internetextensies.

Wat wij bieden

Dotlocal staat aan de wieg van .amsterdam en .frl en neemt meer dan 10 jaar ervaring mee. Wat kan je verder van ons verwachten?

  • Persoonlijke benadering en betrokkenheid
  • Wij nemen al het administratieve en technische werk uit handen
  • Duidelijk businessmodel, geen onverwachte of verborgen kosten
  • Ondersteuning in je marketingactiviteiten
  • Volwaardige realtime rapportages
  • Aanspreekpunt voor je verkoopkanalen
  • Wij werken alleen met gerenommeerde back-end providers
  • Nadruk op veiligheid en wettelijke kaders (bijv. AVG, NIS2)
  • Sterk verkoopkanaal via zusterbedrijf Mijndomein

Part of
The Sharing Group

Dotlocal is onderdeel van The Sharing Group, een groep bedrijven die zich onder het motto “Simple, Smart, Shareable” inzet voor meer sociale impact en minder impact op het milieu. Onze propositie komt voort uit ons geloof in de kracht van lokaal.

thesharinggroup.com