.action       .aegon       .audi       .bnpparibas       .heineken       .kbc       .nike       .philips       .politie       .randstad    

De kracht van een .brand

Identiteit

Veel merken hebben op dit moment een eigen domeinnaam per land, maar ook per product en dienst. Hoe mooi is het om dit allemaal onder te brengen onder je eigen extensie, zodat jouw eigen merknaam op elk moment zichtbaar is?

Kostenbesparend

Niet alleen kan je een onbeperkt aantal domeinnamen vastleggen tegen verwaarloosbare kosten, ook bespaar je op uitgaven aan defensieve domeinregistraties: domeinnamen die je eigenlijk niet wilt hebben, maar vastlegt om te voorkomen dat een ander het doet. Denk aan alle lokale domeinen (.nl, .fr, .it, …), maar ook aan allerlei variaties en typfouten.

Keuzevrijheid

Bij de lancering van een nieuw product of een nieuwe dienst kan je altijd de juiste domeinnaam kiezen: alles is nog beschikbaar. Dit in tegenstelling tot .com of .nl waar de meeste korte en pakkende namen al zijn vergeven. Denk aan vacatures.merk, sale.merk, productlijn.merk of congres2024.merk.

Veiligheid

Jij bent de enige die domeinnamen onder je eigen extensie kan vastleggen. Elke domeinnaam wordt dus door jou beheerd en is intrinsiek beschermd tegen phishing en ander misbruik. Als een klant één van jouw domeinnamen bezoekt, weet hij dat hij binnen een veilige omgeving handelt. Een mooi voorbeeld hiervan is de internationale bank BNP Paribas die al zijn bankzaken onder .bnpparibas laat afhandelen.

Voor wie

Voor wie is een eigen merkextensie interessant? Dit zullen in eerste instantie de internationale, grotere merken zijn gezien de benodigde investering. Afhankelijk van het merk in kwestie kan een eigen extensie ook voor een meer lokaal of kleiner merk interessant zijn.

Zo regelen we dat

Wij zetten onze ervaring met .amsterdam (een wereldwijd bekend merk) en .frl (een sterk lokaal merk) in om je eigen .brand werkelijkheid te laten worden. Wij nemen je al het administratieve, juridische en technische werk uit handen. Jij brengt je merk onder je eigen “punt”. Samen creëren we een nieuw succesverhaal.

Kostenindicatie

Nog niet alle details zijn bekend, maar een goede indicatie voor de investering is ongeveer €600.000 voor de aanvraag en de eerste 10 jaar operatie. Daarbovenop komen de kosten van de aanvraaguren en het budget dat je aan marketing, promoties en overige activiteiten besteedt. Daartegenover staan verbetering van de zichtbaarheid van je merk en besparingen op veiligheid en domeinportfolio.

Advies en ondersteuning

Wij ondersteunen je graag in de aanvraag van je extensie en kunnen je vrijblijvend advies geven over de mogelijkheden, inclusief financiering. Dit doen wij uiteraard op vertrouwelijke basis.