De lancering

Pioniers als Port of Amsterdam, de nachtburgemeester en Pride Amsterdam maakten de Amsterdammers warm voor de voorrangsfase waarin lokale organisaties en inwoners als eerste hun .amsterdam konden claimen. Ondersteund door billboards en televisiereclames vol branie kon geen Amsterdammer meer om de extensie heen. In de voorrangsfase werd er volop ‘Geef mij maar .amsterdam’ gezegd: ruim 11.000 registraties waren het resultaat.

22.000

Er zijn op dit moment ongeveer 22.000 .amsterdam-domeinnamen geregistreerd. En elke maand leggen zo’n 100 mensen hun nieuwe .amsterdam vast. Ruim 80% van de .amsterdam-domeinen is geregistreerd door Amsterdammers. De andere richten zich op een andere manier op de stad.

Registry-websites voor .amsterdam

Registrars en andere partijen die .amsterdam verkopen of willen verkopen vinden alle informatie op onze registrar-website nic.amsterdam.

nic.amsterdam

Iedereen die een .amsterdam-domeinnaam wil vastleggen, vindt alle informatie op onze registrant-website geefmijmaar.amsterdam.

geefmijmaar.amsterdam

Ook voor jou?

Een eigen extensie is niet alleen voorbehouden aan Amsterdam. Dotlocal adviseert en ondersteunt partijen in het aanvragen, opzetten en opereren van hun eigen lokale domeinextensie.