.amsterdam       .brussels       .eindhoven       .frl       .leuven       .limburg       .nyc       .paris       .twente       .vlaanderen    

De kracht van een .local

Keuzevrijheid

Het grote voordeel van een lokale domeinextensie, is dat je de ultieme keuzevrijheid biedt. Na zoveel jaren internet, zijn veel .nl’s en .com’s al bezet. Dat geldt natuurlijk niet voor jouw lokale domeinextensie, waarop zelfs nog lokale concepten als restaurant.jouwregio, vacatures.jouwregio en toerisme.jouwregio gestart kunnen worden.

Identiteit

Dat mensen trots zijn op hun stad of regio, kunnen ze met een .local ook online laten zien. Met een .local draag je dus bij aan de lokale identiteit en trots. Het hebben van een lokale domeinextensie maakt bovendien dat je je locatie niet in je domeinnaam hoeft te verwerken.

Vindbaarheid

Met een lokale domeinnaam blijf je goed vindbaar in de zoekmachines. Je laat bovendien meteen zien wáár je te vinden bent. Zoekmachines laten je sneller zien als mensen in jouw regio naar je op zoek zijn.

Veiligheid

Een lokale domeinextensie is net zo veilig als bestaande domeinextensies. Als aanvrager stel je bovendien zelf de regels en voorwaarden op waaraan een domeinnaam onder jouw extensie moet voldoen.

Voor wie

Voor wie is een lokale domeinextensie interessant? Regio’s en steden met een sterke eigen identiteit zijn erg geschikt. Het formaat van je regio is niet de doorslaggevende factor, de verbondenheid die mensen ermee voelen des te meer.

Als Dotlocal nemen wij de investering voor onze rekening. Zo nemen wij een van de grootste drempels weg. Geloof jij in de digitale identiteit van je stad of regio? We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden.

Zo regelen we dat

Wij zetten onze ervaring met .amsterdam (een wereldwijd bekend merk) en .frl (een sterk lokaal merk) in om je eigen .local werkelijkheid te laten worden. Wij nemen je al het administratieve, juridische en technische werk uit handen. Jij brengt je regio onder je eigen ‘punt’. Samen creëren we een nieuw succesverhaal.

Kostenindicatie

Wij nemen de investering van de aanvraag voor onze rekening. Wat overblijft zijn adoptie en marketing. Hiervoor benut je je bestaande netwerk(en) en neem je lokale partijen in de arm. Bij succes deel je mee in de omzet. Zo zorgen we er samen voor dat het digitale merk versterkt wordt en dat een eigen extensie niet alleen voor grote steden is weggelegd.

Een voorwaarde voor financiering is een garantstelling voor een minimum aantal domeinregistraties. Dit wordt in de meeste gevallen makkelijk gehaald, maar je kan ook kiezen om een aantal domeinen voor eigen gebruik te reserveren.

Advies en ondersteuning

Wij ondersteunen je graag in de aanvraag van je extensie en kunnen je vrijblijvend advies geven over de kansen en mogelijkheden, inclusief businessplan. Dit doen wij uiteraard op vertrouwelijke basis.